|
Rubikova kocka
Forum o mehanskih ugankah
|
 |
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
bibitk4 Kockar

|
Objavljeno: sobota, 10.07.2010 16:45 Naslov sporočila: |
|
|
| terier je napisal/a: |
Koca Dayan Gu Hong je pa nova in ima prav nek poseben mehanizem, tako da se NE MORE zatikati.
Če mislite da je F II hitra kocka, ki dobro seka kote, potem vas bo kar fino stisnilo, ko boste sprobali Gu Hong kocko. |
Kje pa se dobi kocko Dayan Gu Hong? Neki sem gledal na strani popbuying sam nwm če je to ta.?  |
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jurc Prvak

|
Objavljeno: sobota, 10.07.2010 19:03 Naslov sporočila: |
|
|
Js jih bom naročil ene par tako, da se lahko kaj zmeniva... Se pa dobi na strani lightake.com  |
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bibitk4 Kockar

|
Objavljeno: sobota, 10.07.2010 19:32 Naslov sporočila: |
|
|
| jurc je napisal/a: | | Js jih bom naročil ene par tako, da se lahko kaj zmeniva... Se pa dobi na strani lightake.com:) |
amm... jst mislim naročit še nalepke pa silikonsko olje. Ja zaj sem jo našel tudi na popbuying sam majo sam belo, na lightake.com pa imajo tudi črno. |
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
valentin Mojster

|
Objavljeno: nedelja, 11.07.2010 13:30 Naslov sporočila: |
|
|
| bibitk4 je napisal/a: |
Kje pa se dobi kocko Dayan Gu Hong? Neki sem gledal na strani popbuying sam nwm če je to ta.?  |
DIYKit
Assembled |
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|<amac Kockar

|
Objavljeno: nedelja, 11.07.2010 19:21 Naslov sporočila: |
|
|
| terier je napisal/a: | Tisto mleko na sredini sem pa dobil zraven Maru 4. Ko preizkusiš, se vprašaš "zakaj sploh še uporabljam silikonski sprej?".
Namazal sem mojo staro madžarko in zdaj leti kot F I. Dobesedno.
Sicer je pa ena razlika med sprejem in tem mlekom: kocka, namazana z mlekom, se vrti dosti bolj gladko, kot če bi bila nasprejana.
...
Koca Dayan Gu Hong je pa nova in ima prav nek poseben mehanizem, tako da se NE MORE zatikati.
Če mislite da je F II hitra kocka, ki dobro seka kote, potem vas bo kar fino stisnilo, ko boste sprobali Gu Hong kocko. |
Tako "mleko" imajo na lightake:
Maru Magic Cube Care Tool ($2.79)
http://www.lightake.com/detail.do/sku.Maru_Magic_Cube_Care_Tool_-30344
Professional Magic Cube Care Tool ($1.99)
http://www.lightake.com/detail.do/sku.Professional_Magic_Cube_Care_Tool-30084
Kako pa to pravzaprav naneseš in koliko tega potrebuješ za podmazat eno kocko?
Pa to potem kaj "izteka" in škodi nalepkam/prstom?
Ima morda kak čudenj vonj?
Je treba pogosto ponovno podmazat?
Morda kdo ve, iz česa je pravzaprav to "mleko"? Če je res toliko bolj učinkovito od silikonskega spreja, kot pravi Terier, zna biti zelo zanimiva stvar (razen če nima kakih čudnih karcenogenih snovi...), pa tudi poceni je (razen če je ta majhna dozica dovolj samo za 1x ali 2x namazat kocko, ker en sprej kar dolgo drži, stane pa cca €5...)
@Terier: a potem predlagaš Dayan GuHong kocko bolj kot FII ali AII? Je to trenutna "Ultimativna" kocka?
P.S.: vsebinsko bi tale post bolj sodil v temo o podmazovanju, a se nanaša na Terierjev post v tej temi, zato sem ga dal sem... |
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
terier Rekorder

|
Objavljeno: ponedeljek, 12.07.2010 00:14 Naslov sporočila: |
|
|
Nalepk mi še ni poškodovalo to mleko. Izteka samo, če naneseš preveč. V maru kocko sem v vsako špranjo kanil kapljico, pa se je potem naslednjih 20 solvov cedilo ven Tako da tega se porabi zelo malo. 3x3x3 kocko namažem tako, da odstranim dva nasprotna robova in na vsako ploskev kanem kapljico. To jo vse.
Vonj ima kot PVC Si kdaj povohal sveže cubesmith nalepke? No, to je po moje kar dober približek.
Mislim, da je treba podmazovati približno 2x toliko pogosto, kot s sprejem. Ampak to itak nima veze, saj vseeno drži dovolj dolgo.
Glede FII in GuHong pa sem ti že napisal v temi "Kvalitetna kocka". (mislim da je tam...)
 | Adut: | Pa kaj je zdaj to, offtopic, kaj mislite da ste na tržnici... |
|
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nejc1337 Napreden kockar

|
Objavljeno: sreda, 28.07.2010 23:28 Naslov sporočila: |
|
|
Da bo ontopic:
 |
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
 |
Kazalo foruma » Razno |
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas Pojdi na stran: Nazaj 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 | Prikaži vse
|
| Stran 10 od 10 |
|
Ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Lahko odgovarjaš na teme v tem forumu Ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|